Historie & Erfgoed

De Gerofabriek is ontstaan uit de firma M.J. Gerritsen & Co. te Zeist. Officieel werd de fabriek in 1912 opgericht. Gero was een typisch twintigste-eeuwse firma die op grote schaal verzilverde en tinnen voorwerpen maakte. Het doel was om betaalbaar bestek en serviesgoed met een typisch Nederlands ontwerp te fabriceren in andere materialen dan alleen zilver. Dit betekent ruim een eeuw ervaring in het ontwikkelen en fabriceren van mooie tafelcouverts.

De fabriek is niet alleen belangrijk geweest voor de massaproductie van goed vormgegeven tafelvoorwerpen, maar ook voor de werkgelegenheid van Zeist en omgeving. Zo werd in Zeist zelfs het Gerodorp gebouwd, speciaal voor de medewerkers van de Gerofabriek. Gero is in Nederland dan ook een begrip geworden. Het staat tot op de dag van vandaag voor deugdzaamheid, kwaliteit en vormgeving. Dit staat ook nog elke dag centraal bij de ontwikkeling van onze bestekken

In 1974 werd de Gerofabriek in Zeist gesloten. Vervolgens werd de gehele inventaris geveild en de overgebleven productie naar Nieuw Weerdinge overgebracht, waar de firma ook een vestiging had. In 1984 werd Gero overgenomen door de Koninklijke Van Kempen & Begeer te Zoetermeer en hield op te bestaan als zelfstandig bedrijf. Tegenwoordig maakt Gero deel uit van The Cookware Company.

De ruim 200 jaar ervaring van dit bedrijf is terug te vinden in het traditionele vakmanschap gecombineerd met de modernste technieken van vandaag de dag. Dit is terug te zien in de huidige ontwerpen van het bestek en kookgerei. De trendy kleuren in combinatie met de moderne vormgeving, maakt koken en tafelen elke dag weer speciaal.