No-knead bread

Een heerlijk simpel brood wat je klaarmaakt in onze braadpan.
5 minuten + 12 uur rijzen + 45 minuten bakken
1 portie

Ingrediënten

  • 400 gr bloem
  • 1/2 tl gist
  • 1 tl zout
  • 300 ml lauwwarm water

Optioneel:

  • olijven
  • knoflook
  • verse kruiden

Bereidingswijze

Stap 1
Meng de bloem, gist, zout en het water in een kom met een spatel door elkaar.

Stap 2
Mocht je een hartig borrelbrood er van willen maken, dan kan je diverse toppings toevoegen aan het deeg. Denk bijvoorbeeld aan olijven, knoflook of fijn gesneden verse kruiden.

Stap 3
Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg minstens 12 uur rusten.

Stap 4
Zet de braadpan net onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 250°C.

Stap 5
Leg een vel bakpapier neer en stort hierover het deeg. Het kan erg plakkerig zijn dus het is handig om een spatel te gebruiken.

Stap 6
Haal voorzichtig de braadpan uit de oven en leg het bakpapier met deeg in de braadpan. Plaats de deksel weer terug op de pan en laat 30 minuten bakken.

Stap 7
Na 30 minuten verwijder je de deksel en laat je het brood nog 15 minuten in de oven bakken. Hierdoor krijg je een krokante korst.

Stap 8
Haal het brood uit de oven en laat even afkoelen op een rooster. Serveer met olijfolie of met roomboter.

Toon meer