Buddha Bowl

Vegetarisch, maar oh zo lekker! Deze Buddha bowl met zoete aardappel is dé gezonde maaltijd voor de doordeweekse dag. Geen fan van een ingrediënt? Je kunt eindeloos variëren en toevoegen wat jij lekker vindt.
30 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 1,5 el olijfolie
  • 3 el harissa
  • 1 blikje kikkererwten
  • 2 tl ras-el-hanout kruiden
  • 400 gr bimi of broccoli
  • 150 gr quinoa
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 150 gr feta
  • Hummus
  • Verse koriander

Bereidingswijze

Stap 1
Rooster eerst het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Wacht tot het schaafsel goudbruin kleurt en giet het dan in een kommetje.

Stap 2
Spoel de kikkererwten schoon in een vergiet en leg ze op een schone theedoek. Vouw de doek dicht en wrijf ermee over de erwten zodat de schil loskomt. De schilletjes kun je weggooien.

Stap 3
Doe een theelepel van de olijfolie in een koekenpan en bak de kikkererwten mooi goudbruin. Bestrooi ze met de ras-el-hanout kruiden en meng dit goed. Haal de erwten uit de pan en bewaar ze in een kommetje.

Stap 4
Spoel ook de quinoa goed af in een vergiet. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de quinoa 12 minuten. Giet af, doe terug in de lege pan (van het vuur af) en leg er een theedoek overheen. Laat dit zo even uitstomen.

Stap 5
Stoom de bimi 7 minuten in een stoommandje. Geen stoommand in huis? Kook de bimi dan vijf minuten in kokend water. Spoel het als het gaar is gelijk af met koud stromend water.

Stap 6
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Meng de blokjes vervolgens met de rest van de olijfolie en de harissa. Bak ze ongeveer tien minuten krokant en gaar in de koekenpan. Doe dit op het laatst, want het contrast tussen de warme en koude ingrediënten is het lekkerst!

Stap 7
Doe een flinke schep hummus in een diep bord. Schep hier de aardappelblokjes, quinoa, kikkererwten en bimi op. Garneer je bowl met de amandelschilfers, feta, koriander en meer hummus. Eet smakelijk!

Toon meer