Asperges met spinazie en radijs

Is jouw keuken al aspergeproof? Met onze Q-Linair Master Glas collectie ben jij helemaal klaar voor de lente!
45 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 20 witte of groene asperges
  • 400 g jonge spinazie
  • 20 radijsjes (met loof)
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • Een handvol cashewnoten
  • 3 el pecorinokaas
  • Sap van 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Stap 1
Begin met het maken van de pesto. Snij het loof van de radijzen, voeg de olijfolie, geperste knoflook, cashewnoten, Pecorino kaas en het citroensap toe. Gebruik een blender of staafmixer om het geheel te pureren tot een gladde massa. Kruid af met peper en zout.

Stap 2
Maak de asperges schoon en kook ze gedurende 5-8 minuten gaar in een kookpan.

Stap 3
Doe de spinazie in een kom. Was de radijzen, snij ze in dunne plakjes en voeg ze toe aan de spinazie.

Stap 4
Pocheer de eieren, bij voorkeur één per één. Breng daarvoor water aan de kook in een steelpannetje. Zodra het water kookt, zet je het vuur een klein beetje lager en voeg je een scheut witte azijn toe. Breek elk ei apart in een kommetje. Roer nu met een lepel in het water, totdat er een draaikolk ontstaat. Laat het ei nu in de draaikolk glijden en pocheer het gedurende 2 minuten. Gebruik een schuimspaan om het ei uit het water te scheppen en laat het ei even schrikken onder koud water. Dep het vervolgens droog.

Stap 5
Breng de aardbeien en geleisuiker aan de kook. Roer goed en laat het mengsel 3 minuten doorkoken tot je een dikke gelei krijgt. Laat het mengsel indien nodig nog enkele minuten langer inkoken.

Stap 6
Serveer de asperges op een bedje van spinazie en radijzen. Leg het gepocheerde ei erbovenop en werk af met de pesto. Smakelijk!

Toon meer